15:53 19.08.2021

У Луцьку викрили ботоферму, що просувала ідеї "Новоросії" в Україні

2 хв читати
У Луцьку викрили ботоферму, що просувала ідеї "Новоросії" в Україні

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили в Луцьку потужну ботоферму, яку фінансували представники РФ та яка займалася дестабілізацією політичної ситуації в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

"За завданням своїх "кураторів" зловмисники закликали через соцмережі до порушення територіальної цілісності нашої країни. Зокрема, агітували за створення так званих Малоросії і Новоросії, а також за приєднання всього сходу України до "великої Росії", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що для приховування протиправної діяльності вони використовували спеціальне обладнання для анонімізації каналів зв'язку. "Техніку" розмістили за шістьма підпільними адресами.

"Гроші за поширення ворожого контенту агітатори отримували в іноземній валюті через російські платіжні системи. Установлено, що один з організаторів ботоферми - житель обласного центру. Для поширення в інтернеті деструктивних публікацій вони створили тисячі фейковий акаунтів", - наголошують у спецслужбі.

Уточнюється, що під час обшуків за адресами розташування "осередку" правоохоронці виявили GSM-шлюзи, комп'ютерне обладнання, банківські картки, понад тисячу сім-карток операторів мобільного зв'язку, фінансові документи та інші матеріали з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття та блокування інформаційно-підривної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА