10:39 18.08.2021

Відому режисерку Сахру Карімі евакуювали з Афганістану в Україну

1 хв читати
Відому режисерку Сахру Карімі евакуювали з Афганістану в Україну

Кінорежисерка Сахра Карімі, евакуйована з Афганістану, ввечері 17 серпня прибула в Україну, повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у соцмережі Twitter.

"Був радий вітати Сахру Карімі та її сім'ю в Києві. Вони живі та здорові. Сахра Карімі є першою жінкою-главою "Афганфільму" й режисером, чиї фільми відомі за межами Афганістану. Шкода, що сьогоднішній Афганістан небезпечний для таких блискучих талантів, як вона", - написав Єрмак.

У своєму акаунті у Twitter Карімі подякувала Офісу президента України та українському МЗС, які разом із турецькими та словацькими партнерами допомогли їй евакуюватися. "Всі разом допомогли мені вибратися з Кабула, врятували ще 11 осіб", - написала Карімі.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул - останнє велике місто країни, що залишалося під контролем влади Афганістану. Ближче до вечора того самого дня бойовики ввійшли до афганської столиці та взяли її під контроль. Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну і після нетривалого перебування в Душанбе вилетів в Оман.

Після заняття президентської резиденції в "Талібані" заявили, що звільнили Афганістан і вважають свою війну завершеною. Тим часом США та інші західні країни здійснюють евакуацію співгромадян з Афганістану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА