08:44 12.08.2021

Кабул стурбований нападами талібів на міста Афганістану, закликає міжнародну спільноту вжити заходів

2 хв читати
Кабул стурбований нападами талібів на міста Афганістану, закликає міжнародну спільноту вжити заходів

Кабул висловив міжнародній спільноті серйозну стурбованість щодо нападів талібів на міста, заявив МЗС ІРА, коментуючи вимоги переговорної групи Афганістану в Досі.

"Група з ведення переговорів уряду Ісламської Республіки Афганістан на чолі з головою Вищої ради з примирення Абдуллою Абдуллою відвідала в Досі великомасштабну зустріч трійки за участю Росії, США, Китаю і Пакистану. Абдулла закликав міжнародну спільноту, особливо держави СОТ, вжити серйозних заходів для запобігання нападів талібів на міста, які призвели до військових злочинів, масових порушень прав людини і гуманітарної катастрофи", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що Абдулла також наголосив на необхідності початку "серйозних і справжніх" переговорів для встановлення негайного припинення вогню і досягнення політичної угоди.

Міністерство закордонних справ Афганістану знову заявило, що продовження кривавих атак талібів у змові з регіональними та міжнародними терористами не тільки призведе до гуманітарної катастрофи і продовження війни в Афганістані, а й посилить екстремізм і буде підбурювати терористів у регіоні.

"Це представлятиме серйозну і непоправну загрозу для регіону і світу. Припинення насильства і злочинів талібів у прямій змові з регіональними та міжнародними терористами відповідатиме інтересам не тільки Афганістану, а й усього світу, особливо країн регіону", - наголошується в документі.

Раніше в четвер таліби повідомили, що взяли під свій контроль основні райони міста Газні, центру однойменної провінції, на південному сході Афганістану.

На відеоматеріалах, які радикали публікують у соціальних мережах, видно, що озброєні бойовики вільно пересуваються вулицями міста.

"У місті Газні захоплено багато ворожих баз, і моджахеди просуваються до резиденції губернатора", - написав у Twitter прес-секретар талібів Забіхула Муджахід.

Офіційна влада Афганістану поки не коментує того, що відбувається. Напередодні ввечері низка місцевих ЗМІ повідомили, що збройні групи талібів із чотирьох боків штурмують місто Газні. У ніч на четвер один з проурядових ресурсів повідомив про прибуття в Газні підрозділів спеціального призначення.

Самі таліби заявляють, що нині захопили адміністративні центри дев'яти провінцій країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА