19:57 30.07.2021

Поліція склала адмінпротоколи на 12 осіб за хуліганство під Офісом президента, де проходить "Рейвах Прайд"

2 хв читати
Поліція склала адмінпротоколи на 12 осіб за хуліганство під Офісом президента, де проходить "Рейвах Прайд"

Співробітники поліції склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство і непокору правоохоронцям на 12 осіб, які брали участь у конфлікті із застосуванням сльозогінного газу в п'ятницю в Києві під будівлею Офісу президента, де проходить музичний протест "Рейвах Прайд" на захист прав ЛГБТ-спільноти.

"Ще на десятьох правопорушників поліцейські склали адміністративні протоколи: на двох за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а на вісьмох складено протоколи за ст.185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Києві в п'ятницю ввечері.

Раніше на тому ж сайті з'явилася інформація про затримання двох інших порушників громадського порядку під час акції поблизу Офісу президента і складанні на них адмінпротоколів.

"Під час проведення мітингу біля Офісу президента України двоє учасників вступили в словесний конфлікт і нецензурно висловлювалися в бік правоохоронців та інших громадян. На зауваження припинити порушення громадського порядку молоді люди не реагували... Поліцейські зупинили дії порушників, після чого для встановлення особистих даних доставили їх в Печерське управління поліції. Зловмисниками виявилися уродженці Житомирської області, 1979 та 1982 років народження, на яких складено протоколи за ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - розповіли в поліції.

За даними правоохоронців, ці двоє затриманих спровокували конфлікт із застосуванням сльозогінного газу.

Як повідомлялося, ще до початку акції представників ЛГБТ-спільноти на місці з'явилися активісти праворадикальної організації "Традиції і порядок" з метою недопущення проведення заходу. Відбулися сутички, в результаті яких співробітникам правоохоронних органів довелося застосувати сльозогінний газ.

Наразі проїзд на вулиці Банковій поблизу Офісу президента перекритий, акція триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА