07:37 29.07.2021

Білий дім оголосив про наміри посилити кіберзахист найважливіших інфраструктурних об'єктів

2 хв читати
Білий дім оголосив про наміри посилити кіберзахист найважливіших інфраструктурних об'єктів

Президент США Джо Байден у середу оголосив про заходи щодо посилення кібербезпеки найважливіших об'єктів американської інфраструктури.

"Політика моєї адміністрації полягає в тому, щоб захищати найважливіші об'єкти інфраструктури нашого народу, звертаючи особливу увагу на кібербезпеку і стійкість систем, що підтримують найважливіші функції на національному рівні", - йдеться в меморандумі, опублікованому Білим домом.

"Виходячи з цього, я створив Ініціативу з кібербезпеки промислових систем контролю", - наводяться в документі слова Байдена.

Як зазначається, основна мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб "захищати найважливішу інфраструктуру США шляхом стимулювання і сприяння розвитку технологій та систем", за допомогою яких можна виявити і попередити загрозу, а також виробити засоби реагування в сфері кібербезпеки в "найважливіших системах контролю і оперативних технологічних мережах".

Це ініціатива, як заявляють у Білому домі, створює можливість для співпраці влади і промисловості в ухваленні негайних рішень у рамках їх сфер контролю і в реагуванні на серйозні загрози.

У документі зазначається, що ініціативу почали реалізовувати в "енергетичній галузі". Наголошується, що установам з управління секторальними ризиками слід працювати з власниками і операторами ключових об'єктів інфраструктури з впровадження принципів і політики ініціативи.

Уточнюється, що міністру внутрішньої безпеки не пізніше 22 вересня 2021 року слід визначити початкові цілі з контролю за основними інфраструктурними системами, а потім, протягом року з моменту публікації меморандуму, заявити про остаточні цілі з контролю міжгалузевих систем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА