18:38 23.07.2021

ЄСПЛ відмовився застосовувати забезпечувальні заходи за скаргою РФ до України

1 хв читати
ЄСПЛ відмовився застосовувати забезпечувальні заходи за скаргою РФ до України

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не став застосовувати забезпечувальні заходи в рамках міждержавної заяви Росії на Україну.

"Суд вирішив відхилити клопотання (про застосування забезпечувальних заходів - ІФ)", - йдеться в прес-релізі суду.

У суді зазначили, що забезпечувальні заходи застосовуються "у виняткових випадках".

У цій ситуації, вважає суд, не застосування Правила 39 (регламентує забезпечувальні заходи) не становить "серйозного ризику заподіяння непоправної шкоди основному праву відповідно до Європейської конвенції про права людини".

Страсбурзький суд зареєстрував скаргу РФ, зазначається в прес-релізі.

Напередодні Генпрокуратура РФ повідомила, що Росія вперше в своїй історії подала міждержавну скаргу до ЄСПЛ на іншу державу - Україну.

У скарзі було заявлено клопотання про застосування ЄСПЛ забезпечувальних заходів відповідно до правила 39 Регламенту, що зобов'язують Україну негайно припинити такі порушення, як блокування надходження прісної води до Криму, обмеження прав національних та мовних меншин, зокрема на вільний доступ до загальної та вищої освіти російською мовою.

Росія також попросила зобов'язати Україну зняти заборону на мовлення російськомовних телевізійних і радіоканалів та обмеження доступу до інтернет-платформ та друкованих видань російською мовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА