13:44 22.07.2021

Кулеба і Сіярто разом відправляться у зону ООС

1 хв читати
Кулеба і Сіярто разом відправляться у зону ООС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в четвер разом відвідають зону проведення Операції об'єднаних сил, щоб ознайомитися з ситуацією з безпекою.

"Відвідування мною і Петром сьогодні Операції об'єднаних сил є важливим знаком, що російсько-український збройний конфлікт залишається найбільшою загрозою безпеці Європи і перебуває у фокусі комітету міністрів Ради Європи. На Сході ми ознайомимося з ситуацією з безпеки та кроками України для полегшення складного життя людей в зоні бойових дій і підвищення їх безпеки", - сказав Кулеба на прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто у Києві в четвер.

Кулеба уточнив, що Сіярто відвідує Україну також як голова комітету міністрів Ради Європи, і це перший із 2014 року візит голови комітету міністрів Ради Європи в Україну і в зону проведення Операції об'єднаних сил.

У свою чергу Сіярто наголосив, що радий бути першим головою комітету міністрів Ради Європи, який поїде на східні території.

"Ми, угорці, зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт на Сході мав мирне вирішення. Мінські домовленості - це той напрям, через який ми сподіваємося, що у якийсь спосіб корабель цього конфлікту вибереться на мирні води. Ми хочемо долучитися до покращення гуманітарної ситуації", - запевнив Сіярто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА