16:47 16.07.2021

Незаконні МАФи у Києві будуть зведені до мінімуму до кінця року - заступник мера від "Слуги народу"

2 хв читати
Незаконні МАФи у Києві будуть зведені до мінімуму до кінця року - заступник мера від "Слуги народу"

У Києві майже 1,5 тис. незаконних тимчасових споруд, які потрібно демонтувати, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації від партії "Слуга народу" Олексій Кулеба в інтерв'ю виданню "Українські новини".

"У 2021 році в Києві налічується приблизно 8,5 тис. МАФів, з яких 7 тис. законні. Тобто на сьогодні ми маємо майже 1,5 тис. тимчасових споруд без відповідних дозвільних документів. Загалом за півроку вже демонтували понад 3 тис. елементів. Головне завдання - взяти процес повністю під контроль. У псевдопідприємця не має з'являтися бажання встановлювати нові споруди без правових підстав", - сказав Кулеба.

Представник "Слуги народу" зазначив, що незаконні МАФи не приносять доходів до бюджету і цю ситуацію планують змінити за допомогою впровадження системи ProZorro.

"Жодних податків вони не платять. У більшості випадків у незаконних спорудах працюють нелегали, які нічого офіційно не платять. Окрім цього, порушують санітарні норми, їхня продукція часто становить загрозу нашому здоров'ю. Незаконно підключаються до міських електромереж, за що ми з вами платимо. Ця проблема комплексна. Резюме таке. Я як представник виконавчої влади вважаю, що потрібно наводити порядок: єдині правила для всіх, прозорість, надходження у бюджет. Місця розміщення тимчасових споруд продаватимуть через ProZorro за принципом монетизації. Хто більше заплатив за місце розміщення, той і може вести там підприємницьку діяльність", - заявив Кулеба.

Він також повідомив, що реформа правил розміщення МАФів у Києві пов'язана зі змінами в нормативних актах Мінрегіону.

"Порядок розміщення тимчасових споруд регулює закон "Про регулювання містобудівної діяльності". У свою чергу він став основою наказу №244 Мінрегіону "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд". Тобто вся діяльність споруд регулюється цими двома документами на національному рівні. У 2020 році вийшла нова редакція наказу №244 Мінрегіону. Тому перед містом постало завдання внести зміни до власних регуляторні актів, щоб привести їх у відповідність із загальнодержавними нормами", - підсумував Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА