07:40 11.07.2021

Російські найманці на Донбасі систематично заважають роботі Місії ОБСЄ

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі систематично заважають роботі Місії ОБСЄ

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін інформує про систематичне перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО.

Зокрема, в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 8 липня 2021 зазначено про недопущення патруля Місії на блокпостах збройних формувань, поблизу окупованих населених пунктів Молодий Шахтар і Новоазовськ, посилаючись на "накази від командирів" і "проведення навчань з бойовою стрільбою в цьому районі".

"Спостерігачам не вдалося отримати доступ до постійного місця зберігання озброєння і до місць розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних уряду районах Донецької області, оскільки члени незаконних збройних формувань наказали спостерігачам покинути ці райони, посилаючись на "накази від командирів", - зазначили представники Місії.

Також поблизу Довгого російські найманці заборонили патрулю Місії перебувати в цьому районі.

Крім того БПЛА Місії піддавалися впливу перешкоджання сигналу GPS унаслідок глушіння, здійснюючи проліт над тимчасово непідконтрольною уряду України територією над населеними пунктами Харцизьк, Липське і Піонерське. Під час останнього польоту команда Місії втратила контроль над просторовим положенням БПЛА. Спостерігачам не вдалося повернути літальний апарат.

У Місії ОБСЄ переконані, що своїми діями російські найманці намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень.

Крім того, з метою дискредитації Збройних сил України, противник вкотре, використовуючи комплекси РЕБ російського виробництва, здійснював глушіння БПЛА СММ малого радіусу дії під час 2-х польотів поблизу підконтрольного уряду України населеного пункту Авдіївка.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і загалом у районі проведення операції Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА