21:09 07.07.2021

Кулеба запропонував главі данської дипломатії підписати договір про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19

1 хв читати
Кулеба запропонував главі данської дипломатії підписати договір про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Данії Йеппе Кофодом у Вільнюсі на полях 4-ї конференції з питань реформ в Україні, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ у середу.

"Глава української дипломатії запропонував його данському колезі укласти домовленість України та Данії про взаємне визнання свідоцтв про вакцинацію та COVID-сертифікатів для спрощення поїздок громадян", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що Дмитро Кулеба також подякував Кофоду за рішення уряду Данії передати Україні 500 тис. доз вакцини від коронавірусу.

"Міністри привітали започаткування діяльності Дансько-української торговельно-промислової палати в Копенгагені, що сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та інвестицій", - повідомляють у міністерстві.

Там зазначають, що Йеппе Кофод підтримав пропозицію Дмитра Кулеби найближчим часом провести бізнес-форум.

"Глави МЗС окремо обговорили підтримку антикорупційної реформи в Україні, зміцнення обороноздатності нашої держави, модернізацію енергетичного сектору та впровадження відновлюваних джерел енергії", - повідомляють українські дипломати.

Вони додають, що сторони приділили особливу увагу протидії втіленню геополітичного проекту російського газопроводу "Північний потік-2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА