19:46 03.07.2021

Кількість затримань зброї на кордоні з Білоруссю знизилася

2 хв читати
Кількість затримань зброї на кордоні з Білоруссю знизилася

Українські прикордонники зазначають зниження кількості зброї, затриманої на кордоні з Білоруссю з початку року, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"З початку року на українсько-білоруському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби припинили спроби незаконного переміщення через кордон 27 одиниць зброї, з яких 12 одиниць мисливської, 13 - холодної та по одній - газової і пневматичної. Варто зауважити, що за аналогічний період минулого року на українсько- білоруському кордоні затримали на 6 одиниць зброї більше", - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що за наявними у Держприкордонслужби України даними, відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижче. Згідно з даними, наданими білоруською стороною, за 5 місяців 2021 року загалом на в'їзд і виїзд вони затримали на кордоні з Україною тільки 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів, всі в пунктах пропуску. А при обробці спільних звітів за підсумками 2020 року прикордонники Білорусі зазначали зменшення у звітному періоді в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з Україною.

"Тому всі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України - безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу в посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці", - зазначають у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого США, ЄС не визнають законно обраним, доручив прикордонним військам повністю перекрити кордон з Україною в зв'язку з тим, що "величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь".

У Міністерстві закордонних справ України в свою чергу повідомили, що українська сторона поки не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА