08:21 03.07.2021

Посольство України в США повідомило про тривалу роботу в Конгресі США із затвердження пакетів допомоги Україні на 2022 рік

2 хв читати
Посольство України в США повідомило про тривалу роботу в Конгресі США із затвердження пакетів допомоги Україні на 2022 рік

Комітет з питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроект, яким сума коштів, які повинні виділити на реалізацію програм Україні у 2022 фінансовому році, становить не менше $481,5 млн, що на $28,5 млн більше, ніж поточного року.

"Комітет з питань асигнувань Палати представників США ухвалив законопроект щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2022 фінансовий рік. Загальна сума коштів, які повинні бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні за лінією Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов'язаних програм становить не менше 481,5 млн. дол, що на 28,5 млн. дол. більше, ніж у поточному році", - повідомило посольство України в США на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Із зазначеного кошторису $125 млн пропонується виділити на допомогу Україні в сфері безпеки за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на $10 млн більше, ніж у 2021 році, зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що у схваленому Комітетом законопроекті містяться положення щодо загрози закінчення будівництва "Північного потоку-2".

Українські дипломати також повідомляють, що профільний підкомітет з питань оборони Комітету з питань асигнувань Палати представників США ухвалив законопроект щодо асигнувань Міністерства оборони США на 2022 фінансовий рік.

"Проект закону передбачає виділення на цілі допомоги Україні у сфері безпеки $275 млн за програмою Пентагону "Ініціатива допомоги Україні в сфері безпеки" (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI)", - наголошується в повідомленні.

Заначено, що в комітетах Палати представників і Сенату США триває робота над проектом закону про витрати на потеби безпеки у 2022 році (National Defense Appropriation Act, NDAA).

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА