07:40 30.06.2021

СБУ розкрила розкрадання держкоштів на будівництві відділення під COVID-19

1 хв читати
СБУ розкрила розкрадання держкоштів на будівництві відділення під COVID-19

Служба безпеки України розкрила схему розкрадання державних коштів, виділених на будівництво відділення для приймання інфікованих COVID-19 у Закарпатській області вартістю понад 10 млн грн, повідомив прес-центр СБУ.

"У 2020 році місцева комерційна структура отримала перемогу в тендері на проведення будівельних та ремонтних робіт медичного об'єкта. Згідно з укладеною угодою, підрядники повинні були провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники привласнили понад 1,5 млн грн з усієї суми.

"При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише "на папері", - повідомили у відомстві.

Правоохоронці повідомили директору фірми-підрядника про підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до операції.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА