19:25 29.06.2021

У Луганській області затримали "смотрящого", який налагодив канал постачання наркотиків у СІЗО

2 хв читати
У Луганській області затримали "смотрящого", який налагодив канал постачання наркотиків у СІЗО

Служба безпеки України в Луганській області викрила ув'язненого, який чинив встановлення злочинного впливу, перебуваючи в одному зі слідчих ізоляторів регіону, а також налагодив канал постачання наркотичних речовин на територію режимного об'єкта, повідомляє прес-служба СБУ у вівторок.

"Встановлено, що організував протиправну діяльність так званий смотрящий, який раніше був неодноразово засуджений за вчинення тяжких злочинів. Перебуваючи у СІЗО за підозрою у здійснені грабежів, він намагався встановити злочинний порядок серед ув’язнених та впливати на кримінальне середовище регіону. Також рецидивіст налагодив постачання наркотиків і психотропів на територію режимного об’єкта через поштові відправлення і передачі", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що до постачання наркотиків правопорушник залучив спільників на волі й одного з працівників СІЗО.

"Гроші від наркобізнесу зловмисники направляли на підтримку кримінальних кіл, зокрема в місцях позбавлення волі", - повідомляють у СБУ.

Там додають, що також було задокументовано факти неодноразових звернень криміналітету до "смотрящого" щодо зміни показів підслідними.

Під час обшуків за місцем тримання в СІЗО і проживання зловмисника правоохоронці вилучили засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності, чорнові записи щодо поповнення злодійського "общака", підготовлені до збуту наркотики, а також гроші, отримані злочинним шляхом.

"Наразі зловмиснику повідомлено про підозру ч. 2 ст. 255-1 (встановлення чи розповсюдження злочинного впливу) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушень", - резюмують у спецслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА