11:24 24.06.2021

Погіршення ситуації з безпекою на Донбасі не дає змоги СММ ОБСЄ ефективно виконувати свій мандат - Грау

2 хв читати
Погіршення ситуації з безпекою на Донбасі не дає змоги СММ ОБСЄ ефективно виконувати свій мандат - Грау

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) посол Гайді Грау заявила, що погіршення ситуації з безпекою на Донбасі не дає змоги спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ ефективно виконувати свій мандат.

"Протягом останніх тижнів СММ ОБСЄ спостерігала погіршення безпекової ситуації на ділянках розведення сил і засобів. Також Місія продовжує фіксувати використання важких озброєнь, розміщених у порушення лінії відведення. Крім того, досі є систематичні обмеження та перешкоджання вільному пересуванню СММ ОБСЄ, а також атаки на її безпілотні літальні апарати. Це не дає змоги СММ ефективно виконувати свій мандат", - заявила Грау за підсумками чергової зустрічі ТКГ на рівні глав делегацій.

У центрі уваги робочої групи з питань безпеки і ТКГ були порушення режиму припинення вогню.

"На жаль, конкретних заходів, які могли б покращити ситуацію з безпекою, погодити не вдалося", - повідомляється на сайті СММ ОБСЄ.

Крім того, спроба просунутися в обговоренні питання розмінування також не увінчалася успіхом.

Зазначено, що в роботі політичної групи вже досить давно не вдається знайти конструктивного підходу і виконати доручення ТКГ із розробки Плану дій щодо виконання Мінських угод.

Учасники гуманітарної робочої групи провели детальне обговорення обміну утримуваних з огляду на конфлікт осіб та відкриття нових пунктів пропуску в районі населених пунктів Золотого і Щастя Луганської області.

Обговорення в Економічній робочій групі були зосереджені на водопостачанні, пенсійних виплатах, правах власності та екології.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА