12:18 17.06.2021

МЗС працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України - Кулеба

2 хв читати
МЗС працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України - Кулеба

Міністерство закордонних справ України працює над відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна є частиною важливих транспортних коридорів, і ми постійно працюємо над залученням інвесторів, відкриттям нових інфраструктурних можливостей для України, нових бізнес-проектів і побудовою транзитних коридорів", - сказав Кулеба на форумі "Інфраструктура Півдня України", в якому він взяв участь у режимі відеозв'язку, повідомила прес-служба МЗС у четвер.

Міністр додав, що на переговорах президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та глави МЗС завжди присутня тема розвитку української морської галузі, портів, залучення інвестицій у концесії, розвитку транзитних маршрутів.

Зазначається, що Кулеба навів конкретний приклад своєї розмови декілька днів тому з главою туркменської дипломатії про транзитне сполучення між Центральною Європою та Центральною Азією із залученням України й Туркменістану.

"Ми боремося за місце України під сонцем, і ця боротьба особливо актуальна наразі, коли змінюються ланцюги постачань унаслідок пандемії COVID-19. Будь-які нові проблеми - це також нові можливості. Завдання Міністерства закордонних справ - мінімізувати проблеми та максимально видавити вигоди для України та українського бізнесу", - зазначив він.

Кулеба наголосив, що МЗС завжди буде надійним партнером для українського бізнесу і постійно працює над створенням можливостей на закордонних ринках, підтримкою українських експортерів у питаннях сертифікації, налагодженням контактів із органами влади, вирішенням проблем.

"Окреме важливе питання - безпека Чорноморського регіону. Якщо не буде безпеки - не буде і безпечної торгівлі. Разом із міжнародними партнерами ми працюємо над тим, щоб стабілізувати ситуацію в Чорному морі. Щоб Російська Федерація своїми навчаннями і діями не створювала перешкоди для торгівлі. Це одне з пріоритетних завдань МЗС", - сказав міністр.

Участь у форумі взяли міністр інфраструктури України, голова "Укрзалізниці", мер Одеси та голова Одеської ОДА, виконавчі директори логістичного бізнесу та вантажні оператори, а також посли й торгові представники країн Європи та Близького Сходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА