20:13 10.06.2021

Шмигаль запросив італійський бізнес інвестувати в українські проекти

2 хв читати
Шмигаль запросив італійський бізнес інвестувати в українські проекти

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з міністром закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо, який перебуває в Києві з офіційним візитом, і обговорив із ним актуальні питання торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також співпраці в сфері енергетики та інфраструктури, повідомляється на урядовому порталі в четвер.

Прем'єр повідомив, що Україна в 2021 році почне процес приватизації великих державних підприємств і запросив представників італійського бізнесу брати участь в конкурсах. "Аукціони продемонстрували велику зацікавленість з боку іноземних інвесторів, і що процес великої і малої приватизації може бути цікавим для подальшого розвитку бізнесу в Україні", - зазначив глава уряду.

Шмигаль також відзначив позитивні тенденції в торгівлі між Україною та Італією. "Україна готова запропонувати італійському бізнесу переваги поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, зокрема, у форматі промислової кооперації, включно з реалізацією спільних виробничих проектів", - наголосив прем'єр.

Шмигаль і Ді Майо також торкнулися питання співпраці в агросекторі і енергетиці. "Європейський зелений курс - один із пріоритетів нашого уряду. Ми готові приєднатися до спільних зусиль, спрямованих на реалізацію цілей Grean Deal, і зацікавлені в розвитку альтернативних енергетичних технологій", - зазначив глава уряду.

Прем'єр запросив італійські компанії до співпраці у сфері видобутку газу.

Крім того, сторони обговорили взаємодію в інфраструктурних проектах, зокрема, щодо розвитку залізниці. "Хотів би відзначити важливість недавно підписаного Меморандуму між АТ "Укрзалізниця" і Національною залізничною компанією Італії з реалізації проекту швидкісного залізничного сполучення. Це важливий і перспективний проект. Переконаний, що ця співпраця має широкий спектр можливостей", - сказав Шмигаль.

Ді Майо зі свого боку зазначив, що Італія всіляко підтримує європейські устремління України і реалізацію реформ, зокрема аграрної, антикорупційної, судової.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА