15:47 03.06.2021

"Голос" закликає президента ветувати закон про відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування

1 хв читати
"Голос" закликає президента ветувати закон про відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування

Депутатська фракція "Голос" закликає президента України Володимира Зеленського ветувати ухвалений Верховною Радою в цілому законопроект про відновлення покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування.

"Ми звертаємося до президента із закликом заветувати законопроект та повернути його на розгляд парламенту з пропозиціями, які виправлять неприйнятні норми ухваленого закону. Або "Голос" буде вимушений подавати окремий законопроект для усунення цих дефектів", - зазначається в заяві політсили, яка є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

У "Голосі" звертають увагу на поправки, внесені до законопроекту №4651, які "суттєво погіршують прозорість декларування чиновників".

"Так, проголосований сьогодні Радою законопроект частково відповідає заявленим цілям, однак ми не можемо погодитися з тим, що в позитивний загалом законопроект більшість в останній момент "зашила" дві токсичні норми: дала можливість не декларувати майно членів родини, якщо декларант нібито не буде поінформований про його наявність, а також те, що за неподання декларації в проголосованому нині законі не передбачено позбавлення волі, а лише обмеження, як було раніше", - акцентують у "Голосі".

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 червня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №4651, що передбачає позбавлення волі за недостовірне декларування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА