18:56 01.06.2021

Венедіктова про справу Тупицького: Ми йтимемо із запобіжним заходом уже в судовому процесі

2 хв читати
Венедіктова про справу Тупицького: Ми йтимемо із запобіжним заходом уже в судовому процесі

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова пояснює, що відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу екс-голові Конституційного суду України (КС) Олександру Тупицькому зумовлене завершенням досудового розслідування, в судовому процесі обвинувачення виступатиме з клопотанням про запобіжний захід.

Журналістам у вівторок у Києві вона нагадала, що 25 травня слідство у справі Тупицького було завершено, терміни слідства завершилися 28 травня.

"Чому суддя переніс засідання щодо запобіжного заходу на 1 червня, коли завершилися терміни слідства - для мене загадка", - сказала вона.

Генпрокурор додала: "Цілком очевидно, що 28 травня прокурори відкликали клопотання щодо запобіжного заходу у слідстві. Ми йдемо з запобіжним заходом уже в судовому процесі, в Подільському суді буде судове засідання".

Раніше у вівторок Тупицький прийшов до Печерського районного суду Києва на засідання з обрання йому запобіжного заходу, але прокурори відкликали своє клопотання у зв'язку з завершенням розслідування і направленням справи до суду для розгляду по суті.

Тупицького викликали повісткою на 28 грудня 2020 року в Офіс генпрокурора для допиту в кримінальному провадженні №12013110060002990 про злочинну організацію колишнього голови Госпсуду Віктора Татькова та його заступника Артура Ємельянова, зареєстрованому в 2013 році, слідство в якому наразі проводить Управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у "справах Майдану".

У ДБР повідомили, що він перешкоджав встановленню істини в кримінальному провадженні, в якому був підозрюваним, зокрема, перешкоджаючи наданню підлеглими документів на запити органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого.

Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиві свідчення, поєднанні зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання свідчень).

Слідство у своєму клопотанні просило суд взяти Тупицького під заставу в сумі 45,4 тис. грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - максимальний розмір застави, передбачений статтею Кримінального процесуального кодексу для нетяжких злочинів) та особисті зобов'язання.

18 травня 2021 року ДБР завершило розслідування кримінального провадження за підозрою в надані неправдивих свідчень і підкупі свідка Тупицьким. Обвинувальний акт направлено до Подільського районного суду для розгляду справи по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА