18:47 01.06.2021

Українські військові створили новий боєприпас підвищеної дальності для РСЗВ "Град"

1 хв читати
Українські військові створили новий боєприпас підвищеної дальності для РСЗВ "Град"

Низка підприємств українського оборонно-промислового комплексу в спільній кооперації за договором з Міністерством оборони України створили новий вітчизняний боєприпас підвищеної дальності для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Град" - 122-мм реактивний снаряд "Тайфун-1", повідомляє прес-служба Мініоборони у вівторок.

Зазначається, що успішні випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122-мм "Тайфун-1" було здійснено на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів "Широколанівський" на Миколаєвщині.

"Міністерство оборони сьогодні фінансує вітчизняні підприємства для виготовлення визначених зразків техніки та озброєння навіть за тієї умови, що для створення, випробовування та введення їх в експлуатацію може знадобитися від 3 до 5 років. Тоді як Збройні сили України мають бути забезпечені всім необхідним уже сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що дослідні зразки "Тайфуну-1" безпосередньо розробило держпідприємство "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА