10:55 18.05.2021

Бутусов вирішив скласти повноваження радника міністра оборони

2 хв читати
Бутусов вирішив скласти повноваження радника міністра оборони

Український журналіст, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив про своє рішення звільнитися з посади радника міністра оборони України Андрія Тарана, яку він обіймав на громадських засадах.

"Прийняв рішення скласти повноваження радника на громадських засадах міністра оборони України Андрія Тарана", - написав Бутусов на своїй сторінці у Facebook у вівторок, пояснивши своє рішення наявністю великої кількості проблем у роботі оборонного відомства і небажанням керівництва їх вирішувати.

За його словами, загроза повномасштабної російської агресії розкрила провали Міноборони в організації оборони. "Проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою", - зазначив Бутусов.

Також, за його словами, Таран не реагує навіть на ті проблеми, про які публічно заявляє комітет Верховної Ради, як-от харчування, спорудження арсеналів, держоборонзамовлення, кризове становище з боєприпасами. "У державі немає централізованої оборонної політики, тому навіть ті проблеми, які Міністерство оборони намагається об'єктивно вирішити... блокуються через відсутність координації на вищому рівні. У розпал війни провалено держоборонзамовлення 2020 року, і зараз також зривається держоборонзамовлення 2021 року, остаточний річний план наприкінці травня не передано виконавцям", - написав журналіст.

За словами Бутусова, військово-політичне керівництво держави не планує якісних реформ в армії, якісь структурні зміни за збереження поточного стану справ неможливі.

Він також зазначив, що справу про провал спецоперації із захоплення російських терористів-"вагнерівців" не розслідують уже вісім місяців, Верховна Рада блокує створення слідчої комісії. Загалом, за його словами, у 2020 році сталося сім провалів спецоперацій Головного управління розвідки Міноборони, унаслідок яких значну кількість людей було затримано, є і втрати, проте Міноборони ігнорує низку цих провалів.

За словами Бутусова, його бачення військової реформи на сьогодні не може бути реалізоване. Він оприлюднив власну доктрину військової реформи в Україні.

"Можна миритися з проблемами, але не можна миритися з небажанням їх вирішувати", - резюмував він.

Як повідомлялося, Бутусов прийняв пропозицію Тарана стати його позаштатним радником на два місяці після зустрічі в Міноборони України 20 грудня 2020 року. Причиною свого запрошення на цю посаду в Міноборони журналіст назвав свої публікації на тему Міноборони, які "мають великий резонанс у керівництві країни".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА