10:18 06.05.2021

Посадові особи Південної залізниці привласнили майже 1 млн грн, який призначався на зарплати і соцвиплати співробітникам

2 хв читати
Посадові особи Південної залізниці привласнили майже 1 млн грн, який призначався на зарплати і соцвиплати співробітникам

Правоохоронці викрили схему розкрадання коштів шляхом безпідставного нарахування заробітної плати та інших соціальних виплат, яка діяла з 2017 року в регіональній філії "Південної залізниці" (ПЗ), розташованій на території Куп'янського району Харківської області.

"Підлеглим пропонували не оформляти відпустки за власний рахунок, щоб тривало нарахування заробітної плати, а гроші віддавати своїм керівникам. Відсутність працівників на робочому місці чиновники прикривали недостовірними внесеннями робочого часу в табелі обліку, а також оформляли фіктивні лікарняні", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківській області.

За попередніми оцінками, внаслідок використання цієї схеми посадові особи філії завдали збитків державі на суму майже 1 млн грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Нині проведено низку обшуків у семи структурних підрозділах "Укрзалізниці", під час яких було виявлено та вилучено документацію обліку робочого часу, дані про нарахування заробітної плати та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі дії тривають, встановлюють коло причетних до злочину посадових осіб і вирішують питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснюють співробітники відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції в Харківській області, оперативне супроводження - Головний відділ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Управління Служби безпеки України в Харківській області. Процесуальне керівництво - Слобожанська окружна прокуратура Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА