17:32 30.04.2021

В Італії затримали проросійського сепаратиста, який воював на Донбасі

2 хв читати
В Італії затримали проросійського сепаратиста, який воював на Донбасі

За зверненням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та матеріалами МВС італійська поліція в рамках операції Lone Wolf затримала 50-річного екс-поліцейського з Кальярі, який воював на боці незаконних збройних формувань проти української армії під час конфлікту на Донбасі, повідомляє прес-служба МВС у п'ятницю.

"У 2015 році він уже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян - найманців у незаконних збройних формуваннях на сході України. Тоді затриманий уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначено, що тепер проти чоловіка відкрито нове кримінальне провадження, його обвинувачують у терористичній діяльності. На час слідства підозрюваний не може залишати країну, а в його домі вже відбулися обшуки.

"Розслідування проводить спецпідрозділ Digos (відділ загальних розслідувань та спеціальних операцій), якому вже вдалося відстежити численні банківські трансакції на особистий рахунок підозрюваного, що надходили з так званої ДНР, а також вилучити матеріали фото, відео та інші документи, які підтверджують підозру слідства", - інформують у МВС.

Там додають, що українські правоохоронці, у свою чергу, документують і передають до Рима всю наявну у них інформацію.

"Голова української частини Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков неодноразово під час переговорів з італійськими посадовцями наголошував на неприпустимості участі італійських громадян на боці проросійських збройних формувань на сході України та закликав жорсткіше реагувати на подібні випадки", - резюмують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА