13:18 27.04.2021

Україна оголосила співробітника генконсульства РФ в Одесі небажаною для перебування на території країни особою

2 хв читати
Україна оголосила співробітника генконсульства РФ в Одесі небажаною для перебування на території країни особою

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест з огляду на оголошення МЗС Російської Федерації співробітника посольства України у Москві persona non grata й оголошує консула генерального консульства РФ в Одесі небажаною для перебування на території України особою, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"У відповідь МЗС України оголошує консула Генерального консульства Російської Федерації в Одесі небажаною для перебування на території України особою. Він має залишити територію України до кінця дня 30 квітня 2021 року", - йдеться у коментарі Ніколенка, розміщеному на сайті МЗС у вівторок.

Спікер наголосив, що в разі продовження російською стороною провокацій проти співробітників дипломатичних установ України в Росії, МЗС України залишає за собою право на подальші дії у відповідь.

Ніколенко зазначив, що Україна розглядає оголошення МЗС РФ співробітника посольства України в Москві persona non grata як продовження розгорнутої в РФ антиукраїнської кампанії і черговий прояв недружніх дій проти співробітників дипломатичних установ України.

"Повністю відкидаємо голослівні закиди про те, що оголошений persona non grata український дипломат нібито займався діяльністю, несумісною із дипломатичним статусом. Співробітник посольства України в Москві не здійснював жодних дій, що виходили б за межі його дипломатичних та консульських функцій", - пояснив він.

Він наголосив, що рішення МЗС Росії грубо порушує Віденську конвенцію про дипломатичні зносини 1961 року, Віденську конвенцію про консульські зносини 1963 року і сталу дипломатичну практику.

Як повідомлялося, в понеділок у МЗС РФ заявило, що співробітника посольства України в Росії оголошено persona non grata, йому належить залишити територію країни до кінця дня 30 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

Три громади Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

Ворог обстріляв 17 населених пунктів Херсонської області, поранено одну людину

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА