10:35 16.04.2021

Офіс генпрокурора про "справи Майдану": Заарештовано ще одного підозрюваного у викраденні та катуванні Луценка та Вербицького

2 хв читати
Офіс генпрокурора про "справи Майдану": Заарештовано ще одного підозрюваного у викраденні та катуванні Луценка та Вербицького

Правоохоронці під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора України встановили ще одну людину, яка брала участь у викраденні, незаконному позбавленні волі та катуванні Ігоря Луценка та Юрія Вербицького під час Революції гідності.

У повідомленні, розміщеному в п'ятницю на сайті Офісу генпрокурора, зазначено, що ця людина у складі злочинної групи 21 січня 2014 року викрала з приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва учасників акцій протесту Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а згодом, після вивезення потерпілих до лісу, брала участь у їх незаконному позбавленні волі та катуванні.

"Йому повідомлено про підозру в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, викраденні та незаконному позбавленні волі двох осіб, що спричинило тяжкі наслідки - смерть людини, а також незаконному перешкоджанні проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 146 і ст. 340 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Офісу генпрокурора, до підозрюваного суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі центрального апарату ДБР за оперативного супроводу Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

В Офісі генпрокурора нагадують, що за вчинення цих злочинів до кримінальної відповідальності вже притягнуто 15 осіб, стосовно 6 із них справи розглядають суди, зокрема щодо 2 заочно, дев’ятьох осіб оголошено в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА