15:18 15.04.2021

Від початку року СБУ локалізувала близько 350 загроз для інформаційної безпеки України

2 хв читати
Від початку року СБУ локалізувала близько 350 загроз для інформаційної безпеки України

Від початку поточного року кіберфахівці Служби безпеки України локалізували майже 350 потенційних загроз інформаційній безпеці нашої держави, до кримінальної відповідальності притягнуто 35 хакерів і ворожих пропагандистів, 14 зловмисників засуджено, повідомляє прес-служба СБУ.

"Викрито масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ. Зловмисники поширювали через спеціально створені Telegram-канали панічні настрої серед населення, а також загострювали суспільно-політичну ситуацію в країні", - йдеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що агенти діяли в інтересах так званого 85 Головного центру спеціальної служби Головного управління Генерального штабу ЗС РФ.

"Співробітники СБУ затримали у Києві одну з ключових зловмисниць. Їй та ще одній учасниці агентурної мережі повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Заочну підозру за держзраду повідомлено очільнику мережі, який переховується від слідства за кордоном", - повідомляють у СБУ.

Там додають, що кіберфахівці спецслужби заблокували масштабну кібератаку підконтрольного ФСБ РФ хакерського угрупування Armageddon. Через дії хакерів "куратори" мали намір отримати доступ до таємних даних найвищих органів державної влади України.

Крім того, повідомляється, що співробітники СБУ ефективно протидіють міжнародній кіберзлочинності, зокрема, в рамках співпраці з партнерськими органами США та Франції заблоковано діяльність транснаціонального хакерського угруповання.

"Зловмисники викрадали інформацію з електронних баз іноземних компаній, зокрема щодо персональних даних працівників і клієнтів, а також фінансові показники й технологічні розробки. Збитки від діяльності хакерів становлять понад $80 млн", - зазначають у спецслужбі.

Наголошується, що учасникам хакерського угруповання, зокрема організаторові, повідомлено про підозру.

"Також кіберфахівці СБУ викрили схему несанкціонованого втручання у бази даних українських правоохоронних і контролюючих органів. Серед організаторів угруповання – посадовці держструктур, які продавали замовникам інформацію з обмеженим доступом", - повідомляють у СБУ.

Там уточнюють, що за матеріалами, зібраними співробітниками спецслужби, 20 іноземцям, причетних до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в'їзд в Україну.

Крім того, було заблоковано діяльність низки потужних ботоферм, що складаються з понад 23 тис. акаунтів, які поширювали деструктивний контент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА