20:29 14.04.2021

Влада Бельгії оголосила "обережне ослаблення" антикоронавірусних обмежень

2 хв читати
Влада Бельгії оголосила "обережне ослаблення" антикоронавірусних обмежень

Уряд Бельгії обрав для подальшого управління антикоронавірусним режимом у країні "обережний і реалістичний підхід, заснований на довірі", заявив у середу бельгійський прем'єр-міністр Александер Де Кроо.

"Ми ясно не перебуваємо в ситуації експоненціального зростання (заражуваності), як цього побоювалися деякі. Ми явно не в такій ситуації. І, ймовірно, на сьогодні ми пройшли пік, хоча це і потребує підтвердження", - сказав глава уряду Бельгії на прес-конференції після засідання комітету за погодженням, до якого входять керівники регіональних і федеральної влади.

Разом із тим він визнав, що "вірус ще широко присутній і поширюється серед населення".

"Образ пандемії змінився. Ми тепер боремося не з тим вірусом, що рік тому. Це набагато більш шкідливий вірус і його варіанти, набагато більш заразні і агресивні", - додав Де Кроо.

Водночас, комітет за погодженням у результаті складної дискусії дійшов згоди, що, завдяки зусиллям з контролю над ситуацією і розраховуючи на відповідальну поведінку населення, певні кроки з ослаблення режиму можуть бути зроблені.

Головний компроміс, якого в суперечках досягли керівники федеральної і регіональної влади, стосується сектора громадського харчування, який опинився в результаті закриття через пандемію на критичній позначці. Ресторани і кафе зможуть, починаючи з 8 травня, обслуговувати клієнтів на відкритих терасах. Повне відновлення роботи сектора прогнозується на червень.

З 26 квітня повністю відновлять роботу всі магазини, перейшовши на звичайне обслуговування покупців замість відвідування за попереднім записом.

З 19 квітня відновляться очні заняття в початковій школі та молодших класах середньої при поступовому поверненні до відвідування школи учнями старших класів і вузівських аудиторій - студентами.

Також з 19 квітня буде знято заборону на необов'язкові поїздки, але процедури тестування, карантину та локалізації пасажирів зберігаються. При цьому настійно не рекомендуються подорожі в "червоні зони".

Контактні послуги немедичного характеру (перукарні, тату, масажні салони тощо) зможуть відновити роботу з 26 квітня.

Культурні, спортивні та інші масові заходи пройдуть через "пілотні експерименти" для проведення оцінки їх епідеміологічної безпеки.

Дещо розширюється коло соціального спілкування. На відкритому повітрі з 26 квітня можна збиратися компаніями до десяти людей замість чотирьох нині.

З 8 травня відміняється комендантська година, однак у вечірках зможуть брати участь не більше трьох осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА