19:57 13.04.2021

Байден має намір вивести весь американський військовий контингент з Афганістану до 11 вересня 2021 року

2 хв читати
Байден має намір вивести весь американський військовий контингент з Афганістану до 11 вересня 2021 року

Президент США Джо Байден планує оголосити в середу, що у найближчі місяці виведе всіх американських військових з Афганістану, повідомляє газета The Washington Post з посиланням на джерела, обізнані з планами глави Білого дому.

"Президент Байден виведе всіх американських військових з Афганістану, (...) Завершивши виведення до 20-ї річниці терактів 11 вересня 2001 року, які втягнули США в найбільш тривалу війну", - пише видання.

Відповідно до джерел газети, про це рішення Байден оголосить у середу. Таким чином, тисячі американських військовослужбовців залишаться в Афганістані після 1 травня - крайнього терміну, який адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа обговорювала в минулому році з представниками руху "Талібан".

"Якщо ми порушимо крайній термін 1 травня і при цьому у нас не буде плану щодо подальшого виведення сил, то ми знову опинимося в війні з "Талібаном", а це не те, що президент Байден вважає національним інтересом", - сказало одне з джерел видання.

Вашингтон уклав угоду з рухом "Талібан" 29 лютого 2020 року, щоб запустити мирний процес в Афганістані. "Талібан" зобов'язався не використовувати територію Афганістану для підриву безпеки США і їх союзників, а США - вивести війська за 14 місяців, якщо таліби будуть дотримуватись досягнутих домовленостей.

Однак раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Вашингтон не має наміру поспішати з виведенням військ з Афганістану. Пізніше голова Комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Адам Сміт повідомив, що зараз адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливості домовленостей з рухом "Талібан" щодо продовження терміну перебування американських військ в Афганістані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА