15:53 02.04.2021

В Україні на вихідні та на початку тижня очікується незначне похолодання, місцями дощі

3 хв читати
В Україні на вихідні та на початку тижня очікується незначне похолодання, місцями дощі

Якщо вірити дослідженням, погода впливає на будь-які епідемії грипу, в тому числі і на ту епідемію, яку ми болісно переживаємо зараз. Температура повітря, УФ-індекс, вологість можуть або посилити життєдіяльність вірусу SARS-CoV-2, або ж зменшити його поширення. Якщо припустити, що найближчим часом погода буде дуже сонячною, що вологість буде максимально наближеною до ідеальної для загибелі вірусу, навіть тоді погода нас не захистить від SARS-CoV-2, але значно зменшить ймовірність зараження.

4-5 квітня спостерігається незначне похолодання на всій території України, до +4 °С вночі, до +11 °С вдень. 4 квітня християнські конфесії, які використовують григоріанський календар, відзначають Великдень. У великодні свята-2021 забороняється проводити масові заходи і залишати будинки без крайньої необхідності. Православна Пасха нескоро, і є надія, що погодні умови допоможуть людям впоратися з наступом грипу до 2 травня.

Погоду в Україні в суботу можна описати коротко: мінлива хмарність, ночі холодні, до +3 °С, вдень в середньому +8 ...+11 °С, на сході та півдні місцями дощі. Тільки два регіони не вписуються в загальну суботню картину погоди: у високогір'ї Карпат стовбчик термометра буде показувати вночі до -4 °С, вдень +2 ...+3 °С, очікується сніг, а на півдні країни в суботу максимальна денна температура до +13 °С.

На сході України в суботу дощі у Донецькій, Луганській, Харківській областях. Денна температура до +11 °С, нічна +4 ...+5 °С. У неділю і понеділок область дощів захопить Дніпропетровську область. Температура, починаючи з суботи, буде знижуватися, але незначно, на 1-2 градуси.

У Харкові 3-5 квітня буде волога, хмарна погода, денна температура до +10 °С, тиск 739-745 мм рт. ст, пориви північно-західного вітру до 6 м/сек, ймовірні опади у суботу та понеділок.

На півдні країни в суботу буде ненабагато тепліше, ніж в інших регіонах, вдень до +13 °С, вночі +4...+6 °С, мінлива хмарність, без опадів. У неділю вдень похолоднішає до +8 °С, очікується дощ. 5 квітня в Херсонській області можуть бути значні опади. Температура морської води в Чорному морі біля Одеси до +5 °С.

У Криму 3-5 квітня погода поки що досить прохолодна для цієї пори року, вдень ​​до +10 °С, вночі до +7 °С, прогнозуються дощі.

У західному регіоні за прогнозом Синоптика 3-4 квітня нічна температура повітря -1...+1 °С, денна +8...+10 °С, переважно хмарно. У неділю, 4 квітня, можливі опади у вигляді дощу, дощу зі снігом. На початку тижня сонця буде більше, вдень повітря прогріється до +11 °С, але вночі температура залишиться на позначці -1...+1.

На високогір'ї Карпат в вихідні та на початку тижня вночі до -3 °С, вдень +2 ...+3 °С, пройде невеликий дощ, який згодом може перейти у сніг.

У північних та центральних областях 3-5 квітня денна температура до +8 ...+10 °С, вночі -1...+4 °С. У неділю місцями дощі. У понеділок проясниться, температура буде до +11 °С, вітер переважно північний, до 8 м/сек.

У Києві у кінці тижня +8 ...+9 °С, в суботу без опадів, у неділю дощ. На початку тижня, 5 квітня, денна температура до +9 °С, вітер слабкий, західний, північно-західний, тиск 743 мм рт.ст., температура води в Дніпрі очікується на рівні + 5 ...+6.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА