12:30 01.04.2021

Київ направив ноту до російського МЗС через провокації біля посольства України в Москві

1 хв читати
Київ направив ноту до російського МЗС через провокації біля посольства України в Москві

Міністерство закордонних справ України направило до російського МЗС ноту протесту із закликом розслідувати проведення антиукраїнської акції біля посольства України в Москві 30-31 березня.

Відповідну заяву українських дипломатів оприлюднено в четвер.

"30 і 31 березня в Москві невідомі розклеїли на парканах навпроти будівлі Посольства України в Російській Федерації плакати зі світлинами дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці в місті", - йдеться в заяві.

У ній також зазначено, що МЗС України розглядає цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, в якій містяться зобов'язання приймаючої сторони запобігати будь-яким порушенням спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, надання гарантій безпеки, недоторканності та поваги дипломатичного агента.

"Вимагаємо від російської сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, притягнення винних до відповідальності, недопущення надалі подібних акцій і забезпечення умов для особистої безпеки і недоторканності українських дипломатів у РФ", - резюмують в українському МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА