10:47 30.03.2021

Тегеран не погодиться на пропозицію США про припинення 20-відсоткового збагачення урану до зняття всіх санкцій - іранське ТБ

2 хв читати

Іран не припинить збагачення урану до 20% доти, доки Сполучені Штати не знімуть усі санкції, повідомило іранське державне телебачення з посиланням на заяву неназваного чиновника у відповідь на повідомлення американських ЗМІ про нову пропозицію Вашингтона.

"Високопоставлений іранський чиновник сказав Press TV, що Тегеран припинить своє збагачення урану до 20% лише в тому випадку, якщо США першими знімуть всі санкції щодо Ірану", - йдеться у повідомленні телеканалу.

У ньому зазначається: "Офіційний представник заявив, що Тегеран продовжить скорочувати виконання своїх зобов'язань з ядерної угоди 2015 року, якщо США не скасують всі санкції, попередивши, що у Вашингтона швидко закінчується час".

Як повідомило видання Politico з посиланням на обізнані джерела, США вже цього тижня планують висунути Ірану нову пропозицію щодо ядерної угоди, щоб розпочати переговори.

"У пропозиції міститься прохання до Ірану припинити деякі види своєї ядерної діяльності, такі, як робота над вдосконаленими центрифугами та збагачення урану до 20%, в обмін на деяке пом'якшення економічних санкцій США", - сказав один зі співрозмовників видання.

Він уточнив, що деталі ще опрацьовуються, проте газета додала, що немає впевненості, що Іран прийме ці умови.

Джерела видання повідомили, що раніше цього року Тегеран вже відхилив американську пропозицію, вважаючи її неприйнятною, і зробив у відповідь пропозицію, яку, у свою чергу, не прийняли США.

За даними одного зі співрозмовників, раніше Вашингтон запропонував Ірану надати доступ до частини заморожених активів в обмін на припинення Тегераном 20-відсоткового збагачення урану.

Іран відмовився, запропонувавши призупинити збагачення урану на місяць в обмін на скасування всіх американських санкцій. США розцінили це "скоріше як зухвалу відповідь, ніж серйозну контрпропозицію", зазначила Politico.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА