10:06 29.03.2021

Університет не зможе бути поза політикою, але я проти партійних заходів на території вишу - обраний ректор КНУ ім. Шевченка

2 хв читати
Університет не зможе бути поза політикою, але я проти партійних заходів на території вишу - обраний ректор КНУ ім. Шевченка

Обраний ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Бугров виступає проти проведення будь-яких партійних заходів на території вишу.

"Це неможливо для жодного вишу (бути поза політикою - ІФ). Як філософ за освітою скажу, що ти завжди перебуваєш у певних взаєминах із владою і політикумом. Приміром, понад 80 народних депутатів України в усіх фракціях і групах є випускниками університету. Для університету всі вони є випускниками. Водночас я за те, щоб партійних заходів на території університету ніколи не відбувалося, це моя принципова позиція", - сказав Бугров в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Також він додав, що не знав про проведення минулого року на території університету партійної конференції "Слуги народу".

"Я вважаю, що жодній партії це не додає бонусів. Тому що університет - це трохи інше місце. Якщо ви звернули увагу, в нас на території немає жодної церкви - це теж принципова позиція. Це не означає, що ми не релігійні, не віруючі люди: кожен має свої вподобання, але це все за межами університету", - наголосив обраний ректор.

Водночас він зазначив, що у виші бувають зустрічі з політиками для студентів-політологів, істориків або міжнародників, що є нормальною практикою, але це просто зустрічі, а не проведення партійних заходів.

"Звісно, університет, не лише український, не зможе бути поза політикою, бо це є життя країни, але це все має бути з дотриманням чітких норм і правил. Якщо це візит президента України, то потрібно розуміти, що незалежно від уподобань - це глава держави. Прем'єр-міністр, голова Верховної Ради - це є вищі посадові особи, вони можуть у будь-який момент звернутися і прибути в університет для зустрічі зі студентами. Це норма для будь-якої країни", - заявив Бугров.

Як повідомлялося, 21 вересня 2020 року Київський міський осередок партії "Слуга народу" провів свою партійну конференцію у внутрішньому дворі КНУ ім. Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА