13:17 19.03.2021

Кількох співробітників військової розвідки Болгарії заарештовано за підозрою в шпигунстві на користь РФ

1 хв читати
Кількох співробітників військової розвідки Болгарії заарештовано за підозрою в шпигунстві на користь РФ

Кількох співробітників болгарської військової розвідки, затриманих у рамках спецоперації напередодні в Софії, взяли під арешт за підозрою в шпигунстві на користь Росії, повідомила на брифінгу в п'ятницю представник генерального прокурора Болгарії Сійка Милева.

Вона зазначила, що керував групою колишній високопоставлений співробітник болгарської військової розвідки, у завдання якого входило створення агентурної мережі. Він вербував осіб, що мали доступ до інформації, що стосується Болгарії, ЄС та НАТО.

За словами Милевої, які наводить болгарське телебачення, до цієї групи входила й дружина військового розвідника, яка, крім болгарського, має російське громадянство. Вона, як стверджує представник генпрокурора Болгарії, відігравала роль посередниці між резидентом і співробітниками російського посольства в Болгарії. Болгарська генпрокуратура має записи її розмов із резидентом, задокументовано і відвідування нею посольства.

Інші учасники групи - один представник міноборони Болгарії і троє нинішніх та колишніх співробітників військової розвідки збирали і надавали резидентові конфіденційну інформацію, заявила болгарська прокуратура.

Кількох осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії, затримано в Софії і Перніку напередодні. Операцію здійснили співробітники державного агентства національної безпеки Болгарії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА