13:24 15.03.2021

Кулеба: Нові стандарти роботи посольств зроблять їх іще ефективнішими та мобільнішими

2 хв читати
Кулеба: Нові стандарти роботи посольств зроблять їх іще ефективнішими та мобільнішими

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначає, що президентський указ №99/2021 про зарубіжні дипломатичні установи допоможе зробити їх мобільнішими й ефективнішими, що дасть змогу значно розширити дипломатичну присутність України у світі, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства в понеділок.

"Нововведення указу президента про закордонні дипломатичні установи дозволять нам оптимізувати управління та зробити посольства більш мобільними, ефективними та економними для платників податків", - сказав Кулеба

За словами міністра, одним із ключових нововведень є створення нового формату послів із резиденцією в Києві. "Відтепер ми зможемо створювати посольства України за кордоном із резиденцією в Києві. Тобто посольство фізично розташоване в Україні та забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно. В еру тотального онлайну така установа може виконувати практично всі ті самі функції, що й фізично розташована у країні перебування", - пояснив він.

Глава МЗС України наголосив, що такий формат дистанційної дипломатичної присутності успішно функціонує у багатьох зарубіжних країнах, зокрема Європейського Союзу, і наразі Україна починає втілювати цей передовий досвід як доповнення до традиційних форматів дипломатичної присутності.

Крім того, міністр розповів про новий формат посольств України за кордоном "1+2" (посол і два дипломати), який нині починає впроваджувати Міністерство закордонних справ. "Дипломатична служба багато в чому подібна до військової. Її майбутнє - за компактними, мобільними підрозділами, які здатні швидко та ефективно виконувати поставлені завдання. Тому ми розробили новий формат. Посольства "1+2" стануть саме такими компактними дипломатичними командами, зокрема в країнах і регіонах, у яких Україна досі не була представлена", - зазначив Кулеба.

Міністр нагадав, що ставить усім керівникам іноземних дипломатичних установ п'ять пріоритетних завдань, а саме: зміцнювати безпеку України, збільшувати обсяги торгівлі та інвестицій, допомагати українцям за кордоном, нарощувати "м’яку силу" України за кордоном, розширювати свободу подорожей для українців.

"Нововведення дозволяють уже сьогодні на практиці розширювати географію присутності України у світі зі значною економією грошей платників податків. Більше присутності - більше можливостей для Української держави, українського бізнесу та громадян", - підсумував Кулеба.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА