19:10 03.03.2021

Кабмін унормував установчі документи с/г кооперативів

1 хв читати
Кабмін унормував установчі документи с/г кооперативів

Уряд на засіданні у середу затвердив установчі документи, що регулюють діяльність сільськогосподарського кооперативу - його модельні статути, повідомляється на сайті Кабінету Міністрів у середу.

"Оновлена форма господарювання сільськогосподарських кооперативів сприятиме збільшенню їх чисельності. Адже наявність модельного статуту суттєво спрощує процедуру утворення кооперативів, а також пропонуються привабливіші економічні умови для їхньої діяльності", - зазначив міністр розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, слова якого наводить прес-служба.

За даними відомства, нові установчі документи використовуватимуться для створення та здійснення діяльності с/г кооперативів. Документи містять положення, що регулюють правовий статус, права, обов'язки та відносини членів кооперативу у сфері створення, управління, здійснення та припинення господарської діяльності кооперативів.

Цю постанову розроблено для виконання норм закону "Про сільськогосподарську кооперацію", що скасовує поділ с/г кооперативів на виробничі та обслуговуючі, але впроваджує нову форму господарювання - сільгоспкооператив, що діє з метою або без мети отримання прибутку.

Як повідомлялося, у грудні 2020 року Кабмін схвалив зниження податкового навантаження на с/г кооперативи та уніфікував документацію із землеустрою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА