09:44 25.02.2021

ВАКС узяв під варту колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Яценка з альтернативою застави у понад 52 млн грн

2 хв читати
ВАКС узяв під варту колишнього першого заступника голови правління ПриватБанку Яценка з альтернативою застави у понад 52 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у ніч на четвер, 25 лютого, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому заступнику голови ПриватБанку Володимиру Яценку, підозрюваному в розтраті понад 137 млн грн, на два місяці з альтернативою застави в 52 млн 210 тис. грн, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"25.02.2021 за клопотанням детективів НАБУ (Національного антикорупційного бюро - ІФ), погодженим прокурорами САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одному з колишніх топ-менеджерів ПАТ КБ "ПриватБанк", а саме першому заступнику голови правління - одному з підозрюваних у так званій справі ПриватБанку", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в Telegram у четвер.

Суд задовольнив клопотання прокурорів і детективів та застосував до зазначеного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 квітня 2021 року з альтернативою внесення застави у розмірі 52 млн 210 тис. грн.

За інформацією ЗМІ, у разі внесення Яценком застави, він повинен носити електронний браслет і не відлучатися з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду, прокурора; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання всі паспорти.

Як повідомлялося, 23 лютого генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про погодження підозри трьом колишнім співробітникам із числа керівництва ПриватБанку в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, і в службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн.

Йдеться про екс-голову правління банку Олександра Дубілета, екс-першого заступника голови Володимира Яценка та першого заступника голови правління СК "Інгосстрах" (Дніпро) Олену Бичихіну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА