21:02 22.02.2021

На Харківщині троє поліцейських постануть перед судом за залучення невинного до кримінальної відповідальності

1 хв читати
На Харківщині троє поліцейських постануть перед судом за залучення невинного до кримінальної відповідальності

Харківська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох поліцейських, підозрюваних у притягненні до кримінальної відповідальності за незаконну вирубку завідомо невинну людину.

"Працівники поліції доставили на місце порубки 9-ти сосен 51-річного місцевого жителя та надали йому бензопилу, мастило і бензин. Зазначені правоохоронці за грошову винагороду змусили місцевого жителя взяти на себе кримінальну відповідальність за злочин, якого він не скоював", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

Начальнику сектора поліції інкримінують організацію притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 372 КК України), одному з керівників цього відділення поліції - підбурювання до притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 372 КК України), а слідчому - притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 КК України).

За даними досудового слідства, навесні минулого року підозрювані, щоб поліпшити показники розкриття злочинів, пов'язаних із незаконним вирубуванням лісу, домовилися і вжили заходів із штучного створення доказів вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України, а також причетності до його скоєння місцевого жителя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА