18:31 19.02.2021

В Офісі генпрокурора сподіваються на ухвалення ВР у цілому законопроекту про заочне засудження зі збереженням принципових моментів

1 хв читати
В Офісі генпрокурора сподіваються на ухвалення ВР у цілому законопроекту про заочне засудження зі збереженням принципових моментів

В Офісі генпрокурора сподіваються на ухвалення Верховною Радою закону про заочне засудження зі збереженням ключових позицій і врегулювання норм Кримінального процесуального кодексу, які унеможливлять для сторін зловживання процесуальними правами.

На брифінгу в п'ятницю за участю родичів Героїв Небесної сотні керівник департаменту у справах Майдану" Олексій Донський зазначив, що його обнадіює ухвалення в першому читанні законопроекту про заочне засудження.

Донський зауважив, що сенс обрання заочного запобіжного заходу полягає у відкритті шляху процедури спеціального досудового розслідування і спеціального судочинства.

"Трохи оптимізму, щоправда, залишає риторика депутатів, які говорили, що в першому читанні ухвалимо, а далі можливі зміни. Ми дуже сподіваємося, що цей законопроект збереже ті принципові речі, які були ухвалені Верховною Радою в першій редакції", - наголосив Донський.

Він пояснив, що нині використовують наявні можливості для заочного притягнення до відповідальності - "шлях до "заочки" сьогодні лежить саме через обрання заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

За його словами, також необхідно збалансувати кримінальне процесуальне законодавство, що зробить ефективнішою роботу слідчих і зменшить "процесуальні диверсії" – зловживання учасниками процесу (адвокатами) своїми процесуальними правами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА