19:03 02.02.2021

ЄС рішуче засудив військовий переворот у М'янмі

2 хв читати
ЄС рішуче засудив військовий переворот у М'янмі

Європейський союз рішуче засудив військовий переворот у М'янмі як неприйнятну спробу насильно перекреслити волю народу цієї країни.

"На загальних виборах 8 листопада 2020 року своєю високою явкою народ М'янми висловив тверду віру в демократичний процес. Ці вибори стали важливою віхою в переході до демократії в країні", - заявив у вівторок від імені ЄС його високий представник з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

"Будь-які твердження про порушення під час голосування мають бути врегульовані в рамках належних юридичних і адміністративних каналів, - наголосив він. - Насильницьке знехтування вибором народу М'янми незаконне, суперечить принципам демократії та відкидає країну назад".

Глава дипломатії ЄС нагадує, що ЄС був прибічником переходу М'янми до громадянської та демократичної системи, її мирного процесу й національного примирення, а також її всеосяжного соціально-економічного розвитку.

Він закликає військових негайно й без жодних умов звільнити президента, державного радника й усіх заарештованих, проявляти максимальну стриманість, відновити зв'язок і поважати права людини, свободу висловлювання думок, основні свободи та верховенство закону.

ЄС також закликає їх негайно скасувати надзвичайний стан, відновити цивільне правління, відкрити роботу новообраного парламенту та розпочати процес призначення президента, віце-президентів і нового уряду.

"Ми готові підтримати діалог з усіма ключовими зацікавленими сторонами, які хочуть сумлінно врегулювати ситуацію і повернутися до конституційного ладу", - йдеться в заяві.

ЄС очікує, що безпека громадян і М'янми, і штатів, які утворюють її, будуть гарантовані, та розгляне всі наявні в нього варіанти, щоб гарантувати торжество демократії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА