07:51 25.01.2021

Глава НАН вважає, що Білорусі через 20-25 років знадобиться третя АЕС

1 хв читати
Глава НАН вважає, що Білорусі через 20-25 років знадобиться третя АЕС

У Білорусі через 20-25 років буде необхідність і в третій атомній станції, заявив голова президії Національної академії наук Володимир Гусаков в ефірі телеканалу СТВ в неділю.

"Сьогодні у нас є атомна станція, але за 3-5 років цих потужностей вже не вистачатиме. Тому ми бачимо дуже правильну постановку завдання, що необхідно зараз опрацьовувати питання будівництва наступної атомної станції (і ми дійсно опрацьовуємо). Але через 20-25 років я бачу необхідність і в третій атомній станції", - наголосив Гусаков.

Глава НАН уточнив, що в країні стоїть завдання досягти Br100 млрд ВВП.

"Треба приблизно вдвічі збільшити обсяги виробництв. А збільшення обсягу виробництв вимагає енергії, ресурсів", - зазначив він.

Гусаков звернув увагу, що зараз складається враження, що "з введенням атомної станції Білорусь нібито відчуватиме надлишок електроенергії".

"Я так не вважаю. При розвитку виробництв наукомістких і електроємних електроенергії не вистачатиме", - резюмував він.

Білорусь завершує будівництво АЕС поруч із містом Островець у Гродненській області за російським проектом "ВВЕР-1200". Вона складатиметься з двох енергоблоків потужністю 1200 МВт кожен. Генпідрядником будівництва АЕС є група ASE. Фізпуск першого енергоблоку станції відбувся 20 серпня, його введення в промислову експлуатацію заплановано на перший квартал 2021 року. Введення в експлуатацію другого блоку очікується в першому півріччі 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА