07:46 26.12.2020

Дороги "Великого будівництва" завжди будуть безкоштовними - "Укравтодор"

1 хв читати
Дороги "Великого будівництва" завжди будуть безкоштовними - "Укравтодор"

В "Укравтодорі" спростовують інформацію, що низка доріг, оновлених і побудованих у рамках "Великого будівництва", незабаром стануть платними, повідомляє прес-служба відомства в Facebook.

"23 грудня 2020 року на засідання Уряду затверджено постанову, яка встановлює максимальний розмір плати за разовий проїзд дорогами, які побудовані у рамках концесії. В Україні ще немає жодної побудованої за кошти приватних інвесторів дороги. Тобто жодна з доріг Великого будівництва цього року не може стати платною. Єдина мета постанови – створити умови для початку діалогу з інвесторами щодо реалізації концесійних проектів в Україні", - пояснили в" Укравтодорі ".

Також у прес-службі відомства додали, що будівництво концесійних платних доріг обов'язково передбачає наявність безкоштовної альтернативи.

В "Укравтодорі" нагадали, що в листопаді спільно з IFC та Мінінфраструктури презентували програму державно-приватного партнерства в дорожній галузі.

"На першому етапі планується передати інвесторам 6 пілотних ділянок доріг загальною протяжністю 1400 км. На цих ділянках інвестор не має права стягувати плату за проїзд, натомість він зароблятиме на придорожній інфраструктурі та availability payments (платі за доступність) з Державного дорожнього фонду", - йдеться в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА