09:48 09.12.2020

Гройсман: Вакцина від COVID-19 повинна бути безкоштовною

2 хв читати
Гройсман: Вакцина від COVID-19 повинна бути безкоштовною

Вакцина від коронавірусу COVID-19 повинна бути безкоштовною для українців, її має сплатити держава, адже це питання національної безпеки і здоров'я нації, вважає прем'єр-міністр України 2016-2019 рр. Володимир Гройсман.

"Нам потрібно вже бути підготовленими до проведення вакцинації. Я вже не говорю про те, що сьогодні банально не вистачає ліжко-місць в Україні. А люди, які живуть в невеличких райцентрах, невеличких громадах - у них немає доступу до медицини. Я багатьох таких людей знаю, вони якщо хворіють COVID-19, вони навіть тест не мають де зробити. І вони просто лікуються народними методами, але це не допомагає. Це при тому, що українські лікарі - справжні герої. Вони сьогодні рятують ситуацію достатньо серйозно і за це їм треба низько вклонитися. Але вони потребують підтримки", - зазначив Гройсман у "Великому ефірі Василя Зими" на телеканалі "Еспресо".

Політик наголосив, що необхідно "серйозно співпрацювати з міжнародними партнерами для того, щоб закупити 100% потреб вакцини". Також, він вважає, що вакцина повинна бути безкоштовною.

"Не треба, щоб люди за неї платили. Це питання національної безпеки. Це питання масової безпеки життя людей. Тобто вакцина повинна бути за рахунок держави і це абсолютно нормально", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що треба знайти, "хто її привезе в Україну, де зберігати, оскільки щодо деяких вакцин є серйозні вимоги зі зберігання - це серйозна інфраструктура. Потім треба їх розвести в поліклініки, чи центри первинної допомоги медичної, щоб там зробили ці щеплення, - це серйозна, спеціальна операція, яку має уряд провести на високому рівні", - вважає Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА