07:17 08.12.2020

У Києві встановили 4 тис. контейнерів для роздільного збору сміття

2 хв читати
У Києві встановили 4 тис. контейнерів для роздільного збору сміття

У Києві розміщені майже 4 тис. контейнерів для роздільного збору відходів, повідомляє прес-служба київської міськдержадміністрації.

"У столиці продовжують встановлювати контейнери для окремих фракцій твердих відходів. Протягом року комунальне підприємство "Київкомунсервіс" розмістило у дворах столиці майже 800 контейнерів-дзвіночків для різних фракцій відходів. Всього для сортування відходів у місті працює майже 4000 одиниць різнотипних баків: дзвіночки - для скла, пластику та паперу; контейнери-сітки - для сухих відходів, а також контейнери для збору небезпечних відходів", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він нагадав, що в серпні 2019 року в Києві стартував масштабний муніципальний проект сортування і переробки відходів.

"Усі перевізники, які працюють за договором з комунальним підприємством "Київкомунсервіс", підтримали ініціативу міста і почали встановлювати контейнери для роздільного збору. Але якщо в минулому році в Києві було 2,5 тисячі контейнерів для сортування, то зараз їх майже 4 тис. Це контейнери-сітки, куди можна кидати тільки сухі відходи; кольорові контейнери-дзвіночки для окремих матеріалів: зелений - для скла, жовтий - для пластику, синій - для паперу. Також окремо радимо викидати небезпечні відходи - термометри, лампи і батарейки - в помаранчеві контейнери з відповідним маркуванням. Звертаю увагу: розбиті ртутні термометри в контейнери викидати не можна. Якщо у вас розбився градусник - викликайте рятувальників, і вони допоможуть очистити приміщення від ртуті", - пояснив він.

Пантелеєв нагадав, що в цьому році "Київкомунсервіс" уклав договір з підрядною організацією ТОВ "Екологічні інвестиції" на вивезення для переробки 70 тонн батарейок. Батарейки відправлені на переробку на завод GreenWEEE (Румунія). За рік у столиці також відправили на переробку 400 сміттєвозів відходів.

"Обсяги поступово збільшуються, адже збільшується кількість контейнерів, а також бажання жителів столиці знати більше про сортування і переробляти відходи", - сказав заступник голови КМДА.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

Укрпошта випустить марки з кримськотатарською та харківською вишивками

Польща витратить майже $400 млн, щоб зробити бар'єр на кордоні з Білоруссю "непрохідним"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА