09:00 03.12.2020

Новорічні ранки біля головної ялинки Туркменістану скасовані з метою недопущення поширення COVID-19

2 хв читати
Новорічні ранки біля головної ялинки Туркменістану скасовані з метою недопущення поширення COVID-19

У Туркменістані в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою в регіоні скасовані новорічні ранки для дітей, які традиційно проводилися біля головної ялинки країни перед культурно-розважальним центром "Алем" і біля ялинки, встановленої в приміщенні Торговельно-промислової палати столиці, повідомляє Туркменське інформаційне агентство ORIENT.

Головні символи Нового року - прикрашені іграшками ялинки, будуть встановлені, проте святкові заходи з метою профілактики інфекційних захворювань і охорони здоров'я дітей і дорослих скасовані, повідомляє видання.

Раніше в країні традиційні святкові заходи для дітей у цих ялинок проводилися за участю Аязбаба (Діда Мороза) і Гарпамик (Снігуроньки) в дні зимових шкільних канікул.

Видання також повідомляє, що в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою в регіоні влада Туркменістану продовжила до кінця цього року введені раніше обмеження на роботу об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ.

Таким чином, в країні до січня 2021 року обмежується робота підприємств торгівлі (за винятком магазинів, які торгують продуктами харчування і товарами повсякденного попиту) і громадського харчування (банкетні зали, ресторани, кафе та їдальні).

Також до 1 січня 2021 року залишаться закритими мечеті і культові місця паломництва.

Раніше діяльність об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ була обмежена до 1 грудня 2020 року.

Хоча офіційна влада Туркменістану не підтверджує випадків зараження на COVID-19, в країні з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції до кінця року призупинено закордонне авіасполучення, рух пасажирських поїздів і міжміських автобусів, закриті мечеті, торговельні центри, підприємства сфери культури і побутового обслуговування.

З середини листопада введені обмеження на пересування громадян старше 50 років за міжміськими маршрутами, а також на їх службові відрядження.

У ВООЗ висловили стурбованість інформацією про зростання в країні випадків захворювання на пневмонію і рекомендували уряду вжити заходів, як якщо б COVID-19 вже поширювався країною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА