08:21 18.11.2020

США скоротять присутність в Іраку і Афганістані – до 2,5 тис. військових до 15 січня

1 хв читати
США скоротять присутність в Іраку і Афганістані – до 2,5 тис. військових до 15 січня

США продовжать скорочувати військову присутність в Іраку і Афганістані, до 15 січня 2021 року американський контингент у кожній з цих країн налічуватиме 2,5 тис. військових, заявив у вівторок в.о. глави Пентагону Крістофер Міллер.

"До 15 січня 2021 року наш контингент в Афганістані складатиме 2,5 тис. бійців, наш контингент в Іраку також складе 2,5 тис. бійців", - сказав він журналістам у Вашингтоні.

Міллер зазначив, що скорочення контингентів - рішення президента США Дональда Трампа, прийняте після консультацій, зокрема, з ним і з військовим командуванням. Також шеф Пентагону попередив, що і після цього скорочення військових контингентів у разі активізації терористів в Іраку або Афганістані США будуть готові докласти усіх необхідних зусиль, щоб ліквідувати цю загрозу.

В кінці лютого 2020 року США і таліби підписали угоду, згідно з якою американський військовий контингент буде зменшений до рівня в 8,6 тис. осіб за 135 днів. Потім протягом 14 місяців США повністю виведуть свої сили з афганської території.

Повернення якомога більшої кількості військових з Афганістану і Іраку - одне із давніх завдань, про які заявляв Трамп ще до обрання президентом США в 2016 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА