17:37 27.10.2020

ДБР завершило досудове розслідування у справі про закупівлю Міноборони України неякісних бронежилетів

1 хв читати
ДБР завершило досудове розслідування у справі про закупівлю Міноборони України неякісних бронежилетів

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Києві завершили досудове розслідування за фактом закупівлі Міністерством оборони України неякісних бронежилетів для потреб армії.

"Досудове розслідування встановило, що посадовці Міністерства оборони України закупили неякісні бронежилети марки "Корсар МЗс-1-4", які не відповідають технічним вимогам та прострілюються. При цьому посадовці МОУ та представники компанії постачальника знали, що за умови намокання (дощування) у бронежилетах змінюється молекулярна структура "кевлару" і він втрачає свої куленепробивні властивості", - повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлена сума збитків державному бюджету України в результаті закупівлі неякісних бронежилетів становить майже 42 млн гривень.

Раніше у рамках справи Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони України в бездіяльності військової влади, що призвела до тяжких наслідків, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах особливого періоду. Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру вісьмом особам, шестеро з яких у момент скоєння злочину перебували на керівних посадах у Міністерстві оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА