12:08 26.10.2020

У день голосування поліція викрила декілька схем підкупу виборців - Клименко

2 хв читати

Протягом виборчого дня схеми підкупу виборців зафіксовано в місті Києві, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Київській областях, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Він зазначив, що поліцейські затримали групу осіб, які звозили людей з Луганської області, щоб ті проголосували за конкретного кандидата в Києві.

"Що стосується так званих каруселей: ми встановили "схему" підкупу, де організатори налагодили прибуття до Київської області групи з 24 жителів Луганщини. Поїздом Попасна-Київ ці люди прибули до Києва, і їх централізовано везли в селище Гатне Київської області. Ми встановили всіх учасників "каруселі", серед яких і організатор. Їх затримано, їм повідомлено про підозру. Ціна голосу - 500 грн", - повідомив Клименко.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) КК України.

За словами Клименка, схожу схему підкупу виборців було організовано в Бучанському районі Київської області.

"У Миколаєві ми задокументували цю "сітку" підкупів виборців у самій Київській області. Організатори - батько і син, жителі Миколаївщини. Вони під час голосування пропонували і платили до 2 тис. грн громадянам, що приїхали в Бучанський район до Борщагівської сільської ради. Цю "делегацію" зібрали на Миколаївщині. Після проведення інструктажу цих осіб доставили в столицю, а потім - будь-яким транспортом, включно з таксі, підвозили до місця голосування. Заявники підтвердили, що отримали 2 тис. грн за голосування", - розповів Клименко.

За даними поліції, у фальсифікаціях взяли участь близько 80 жителів Миколаєва. "Розслідують кримінальне провадження за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - підсумував голова Нацполіції.

Як повідомлялося раніше, загалом із 8-ї ранку до закриття дільниць Нацполіція отримала 4 375 заяв і повідомлень про порушення виборчого процесу, складено 224 адмінпротоколи, розпочато 77 кримінальних проваджень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА