13:38 20.10.2020

У справі українця, засудженого в РФ за спробу контрабанди авіадеталей, вжито всіх заходів консульського реагування - МЗС

2 хв читати
У справі українця, засудженого в РФ за спробу контрабанди авіадеталей, вжито всіх заходів консульського реагування - МЗС

У справі громадянина України, засудженого в РФ за спробу контрабанди деталей військової авіатехніки з омського підприємства, вжито всього спектру заходів консульського реагування, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"За інформацією консульства України в Новосибірську, у справі згаданого у вашому запиті громадянина було вжито всього спектру заходів консульського реагування. На неодноразові звернення установи до Управління ФСБ РФ в Омській області 8 серпня 2020 року було підтверджено арешт та обвинувачення громадянина в злочинах, передбачених ст. 226 КК РФ. Громадянину було забезпечено право на доступ до правової допомоги адвоката", - повідомило МЗС України у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У міністерстві зазначили, що інформація про рішення суду у справі згаданого громадянина до консульської установи не надходила.

Як повідомила прес-служба регіонального управління ФСБ РФ, Первомайський райсуд Омська (РФ) відправив до колонії громадянина України за спробу контрабанди військової продукції з омського заводу. "У 2019 році Ігор Кузнецов спланував контрабандне вивезення деталей авіаційної військової техніки з Омська в Україну. Для здійснення своїх намірів він залучив посередника - громадянина Росії Миколу Черноскутова. У подальшому Кузнецов з його допомогою почав встановлювати контакти з жителями різних регіонів, що причетні до діяльності підприємств оборонного комплексу", - йдеться в повідомленні.

У листопаді 2019 року Кузнецов особисто прибув до Омська для придбання спільно з Черноскутовим деталей військового призначення, що цікавили його. Проте на стадії приготування злочину дії фігурантів були припинили співробітники ФСБ.

Під час розслідування співробітники відомства встановили, що в подальшому громадянин України мав намір організувати стійкий канал контрабандних постачань за кордон продукції військового призначення, яку виробляють російські підприємства.

Рішенням суду Кузнецова визнано винним за ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 226.1 КК РФ (приготування до контрабанди озброєння), йому призначено покарання у вигляді двох років двох місяців колонії загального режиму та штрафу розміром 500 тис. рублів. Черноскутов отримав за пособництво (ч. 5 ст. 33, ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 226.1 КК РФ) один рік десять місяців колонії загального режиму із штрафом 300 тис. рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА