21:55 16.10.2020

У київських клініках для лікування хворих на Covid-19 вільні 800 ліжко-місць

1 хв читати
У київських клініках для лікування хворих на Covid-19 вільні 800 ліжко-місць

У лікарнях Києва для лікування пацієнтів з Covid-19 виділено 2781 ліжко-місце, з яких 800 є вільними, заявляє міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У Києві на сьогодні відведено під лікування хворих на Covid 2781 ліжко-місце. Станом на ранок зайнято 1941 ліжко-місць, тобто ви бачите, що більш ніж 800 ліжок вільні", - сказав Степанов ввечері в п'ятницю в ефірі телеканалу "Інтер".

За словами Степанова, деякі клініки столиці, "наприклад, Олександрівська лікарня або інші, заповнені, але в такому разі пацієнтів відвозять до інших лікарень, згідно із затвердженими маршрутами".

"У нас є чітке розуміння, як ми далі будемо збільшувати кількість ліжок ... ми будемо їх збільшувати до 52 тисяч - це 30% від усього ліжкового фонду, який є в країні і який може бути використаний для лікування хворих на Covid", - розповів Степанов .

Міністр охорони здоров'я назвав регіони, де ситуація із захворюванням на Covid-19 напружена: "в Києві до 70% ліжко-місць зайняті, така ж ситуація в Харківській області, більш напружена - в Донецькій, Луганській, Одеській областях і самій Одесі, де ми постійно збільшуємо кількість ліжко-місць".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА