18:14 21.09.2020

Нардеп Юрченко на засіданні з обрання йому запобіжного заходу: Я ні в кого нічого не вимагав

2 хв читати
Нардеп Юрченко на засіданні з обрання йому запобіжного заходу: Я ні в кого нічого не вимагав

 Народний депутат України Олександр Юрченко заявляє про безпідставність підозри, висунутої на його адресу.

"Жодного стосунку до того, що представлено в матеріалах досудового розслідування, я не маю, жодних коштів я не брав, нікого до надання мені будь-яких коштів я не підбурював і не вимагав", - сказав депутат.

Він заявив, що кримінальне переслідування необхідне для "тиску на тих, хто хоче, щоб в Україні працювало законодавство, яке регулює відходи".

"На мене покладено зобов'язання боротися з групами впливу... це (кримінальне переслідування - ІФ) ціна боротьби за справедливість", - сказав він.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) в понеділок розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Прокурор, обґрунтовуючи необхідність обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 6 499 384 млн грн, зазначив, що в аналізі ризиків необхідно враховувати, що злочин було скоєно з використанням службових повноважень, спільників, підозрюваний часто їздить за кордон.

Як повідомлялося, 10 вересня НАБУ повідомило про підозру помічнику нардепа Юрченка за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 (пособництво, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Також до генерального прокурора було направлено проект підозри стосовно дій нардепа.

У бюро повідомили, що в рамках розслідування зібрано докази для повідомлення про підозру нардепу у вчиненні злочинів, передбачених ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Того самого дня детективи НАБУ за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за попередньою домовленістю з Офісом генпрокурора прибули до офісу з метою внесення відомостей до ЄРДР і підписання низки клопотань щодо проведення слідчих дій стосовно депутата. Також було надано проект повідомлення про підозру, довідку про зібрані докази і матеріали кримінального провадження, що підтверджують обґрунтованість підозри.

Проте керівник департаменту Офісу генпрокурора повідомив, що він не вбачає достатніх підстав для доповіді генеральному прокурору про необхідність внесення відомостей про можливе скоєння кримінального злочину народним депутатом до ЄРДР.

11 вересня НАБУ повторно надіслало в Офіс генпрокурора лист про необхідність внесення відомостей до ЄРДР стосовно дій нардепа, проте відповіді надано не було.

15 вересня генпрокурор України Ірина Венедіктова, виступаючи в парламенті, заявила, що наразі немає підстав оголошувати про підозру народному депутату Юрченку.

Того самого дня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заарештував помічника нардепа з альтернативою застави в 1 млн грн. У НАБУ ж оприлюднили відеозаписи, що підтверджують їхню позицію стосовно справи нардепа Юрченка.

17 вересня Венедіктова підписала підозру Юрченку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА